Станете част от Трансграничната мрежа за превенция и реагиране на природни и екологични опасности

На Финалната конференция проведена от СЮЗО по проект "Трансгранично сътрудничество за борба с горските пожари", изпълнен с подкрепата на програмата за сътрудничество Интеррег ИПП България - Северна Македония 2014-2020, се подписа МЕМОРАНДУМ за създаване на мрежа за трансгранично партньорство за координация и адекватен отговор на природните и екологични опасности, със специален акцент и фокус върху горските пожари. 

Мрежата обединява институции, организации, експерти и лица от Република Северна Македония и Република България, които работят в областта на превенцията, готовността и бързото реагиране при природни бедствия и пожари.

Членовете на мрежата ще работят съвместно за реализирането на следните цели:

- Получаване и споделяне на информация, свързана с природни бедствия и пожари

- Обмен на опит, добри практики и знания

- Съвместно обучение на членовете

- Съдействие и подкрепа при управление на природни бедствия и пожари

- Подкрепа с оборудване (дарение и използване)

- Предоставяне на подкрепа и съдействие за развитие на сдруженията на доброволците

- Обучения за младежите

- Повишаване на обществената осведоменост 

- Провеждане на съвместни кампании и учения

- Подкрепа при комуникацията с регионалните и национални служби за защита, спасяване и управление при кризи

- Съвместно кандидатстване и изпълнение на проекти касаещи иновации, подобрения, обучения и още положителни ефекти в общата кауза.

За да станете член на тази мрежа е необходимо да попълните заявление за присъединяване и да го изпратите до СЮЗО - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

***Заявление за присъединяване на юридическо лице (сдружение, формирование, институция)

**Заявление за присъединяване 

*В мрежата могат да участват държавни институции, организации и сдружения на граждани и лица (експерти), които работят в областта на управлението, защитата и спасяването при природни бедствия и пожари или подходящи области, които могат да помогнат за предотвратяване или намаляване на рисковете от природни бедствия и пожари. Контактната информация и личните Ви данни ще бъдат използвани само за целите на Мрежата!