Първа партньорска среща по проект BRIDGE

Проектът „Изграждане на партньорства за демократична Европа – BRIDGE включва пет двойки партньори, като всяка двойка  споделя обща граница: Португалия-Испания, България-Сърбия, Латвия-Литва, Словения-Италия, Чехия-Австрия. Всички партньори споделят желанието да насърчават трансграничното сътрудничество и социалното сближаване през границите. 

Договорът за финансиране на проекта бе подписан от г-н Васко Стоилков, кмет на община Сливница и Заместник председател на Сдружение на Югозападните общини и г-н Руи Тейшейра, кмет на община Вила Нова де Сервейра, Португалия.

В периода 20-25 октомври се провежда първата международна среща по проекта, като домакини са общините Вила Нова де Сервейра, Португалия и Томиньо, Испания. Още за самата среща, може да намерите ТУК

Партньорството между България и Сърбия в контекста на развитието на трансграничния регион и предизвикателствата  на COVID кризата, ще бъдат представени от г-н Васко Стоилков, кмет на община Сливница; доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин; инж. Ангел Жиланов, кмет на община Горна Малина; представители на община Димитровград, Сърбия и членове на екипа на СЮЗО.