Фестивал „Силата на слънцето” за децата от Петрич и Струмица

 

Сдружение на Югозападните общини и Центъра за развитие на Югоизточния планов регион на Македония организират на 10 май в гр. Струмица, фестивал „Силата на слънцето”.

Деца от общините Петрич и Струмица ще се забавляват заедно с много игри, обединени от темата за опазването на околната среда и използването на възобновяема енергия.

Участниците ще демонстрират своите познания за слънцето и останалите възобновяеми енергийни източници във викторини, състезания и различни ролеви игри.

В предварителни интерактивни работилници децата са изработили различни предмети, демонстриращи начина на произвеждане на енергия от възобновяеми източници и са изработили от отпадъци различни предмети за бита.

Всички продукти от тези работилници ще бъдат изложени на площад „Гоце Делчев”, като децата ще имат възможност лично да ги представят. 

Предвидени са много музика, игри, забавления и награди!

Фестивалът е основна дейност по проект „Ефективно използване на слънчевата енергия за по-добро бъдеще – SP-FUTURE”, съфинансиран от Европейския съюз по IPACross-BorderProgrammeCCInumber 2007CB16IPO007.