СЮЗО обявява започването на набиране на желаещи да получат безплатен компостер за домашна употреба

СЮЗО ще предостави 400 компостера за домашна употреба на жители на следните общини: Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Бобошево,  Кочериново, Рила, Трекляно.

За да получите безплатен компостер, е необходимо да отговаряте само на едно условие  - да бъдете с постоянен адрес в някоя от изброените общини.

За да заявите желание за получаване на компостер, е необходимо да се свържете с представител на Сдружение на Югозападните общини, в срок до 13.10.2017 г., на някои от следните телефони или електронни пощи:

Телефон: 073/ 88 22 75, ‎0888 796 233, ‎0888 570 497

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Броят компостери за всяка община ще се разпределя пропорционално спрямо жителите по постоянен адрес. Ако няма достатъчен брой желаещи от дадена община, то полагащите се компостери ще бъдат предоставени на желаещи от други общини.

Компостерите са ограничен брой, затова ще бъде спазен принципа „първият по време е първи по право“, т.е. компостери ще бъдат дадени на първите, заявили желание.

Необходимо е всеки, получил компостер да подпише приемо – предавателен протокол, в който описва адреса, на който ще използва компостера и декларира, че ще го използва по предназначение за срок от 5 години.

Предоставянето на компостерите е част от дейностите по проект „Компостирай – насочени към природосъобразния начин на живот“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

Още за проекта, може да разгледате и на прoектния сайт - www.composting-home.eu